Acute Zorg (klassikaal)
NIKTA noemt de certificeringsregeling voor de eerste hulp 'Acute Zorg' waarmee zij zich onderscheiden van andere partijen op de markt van EHBO-cursussen. Het gaat in deze cursussen om het opvangen van het gat tussen het voordoen van een incident en het arriveren van de professionele hulpverleners die de behandeling overnemen.
Jaarlijks doen zich een enorm aantal ongelukken voor, in de privésfeer of op het werk. Zo'n ongeval vraagt een snelle en adequate behandeling door omstanders, al helemaal als de verwonding ernstig van aard is en de professionele hulpverlening nog niet is gearriveerd. Het is dan belangrijk om te weten hoe je moet handelen.
Duur van de cursus: 28 uur
Inclusief theorie- en praktijkexamen
Vanaf €200,-
Onderdelen die in de cursus Acute Zorg (klassikaal) aan bod komen zijn:
- Algemene regels voor het verlenen van eerste hulp.
- Het controleren van de vitale functies.
- Het bewusteloze slachtoffer.
- Het slachtoffer met een bedreigde ademhaling.
- Het slachtoffer met een circulatiestilstand of dreigende circulatiestilstand.
- Uitwendige verwondingen, bloedingen, shock.
- Het slachtoffer met brandwonden.
- Het slachtoffer met botbreuken, kneuzingen/verstuikingen en ontwrichting.
- Het slachtoffer met een vergiftiging.
- Het slachtoffer met oogletsel.
Aan het einde van de cursus volgt er zowel een theorie- als praktijkexamen om te toetsen of de kennis en vaardigheden eigen zijn geworden.
Na het volgen van de cursus heb je de zekerheid dat je weet wat je moet doen bij ongelukken en houd je het hoofd koel als er professionele hulp geregeld moet worden. Uiteraard hopen wij ook dat met deze zekerheid er meer zelfvertrouwen is om eerste hulp te gaan verlenen.
De geslaagde cursist ontvangt het NIKTA ISO 17024 persoonscertificaat 'Acute Zorgverlener' met een geldigheidsduur van 1 jaar.
Enthousiast geworden? Kijk in onze cursusagenda wanneer de eerstvolgende cursus gepland staat door op de onderstaande knop te klikken.